Årets berättelse för vår tema

Varje år väljer Sommarhögskolan en tema som alla elever får följa. Årets tema är ”Berättelser” och i början fick alla elever skriva sin egen berättelse. Den bästa berättelsen skulle sedan vara grund för Spelutvecklar gruppen att utveckla spel. Efter många bidrag har vi äntligen lyckats få fram årets bästa berättelse skriven av Maja Söderman som går så här:

Simon har legat vaken i snart en timme nu. En hel timme där han stirrat upp i taket och funderat på livets tillvaro medan ovädret utanför fönstret bara ville förstärka den olustiga och obehagliga känslan som kryper i hans kropp. Simon tänker på skolan, kompisar och fotbollen och tankarna flyger lika snabbt som bollen på planen, men plötsligt hör han ett ljud nerifrån på undervåningen. Han bestämmer sig för att kliva ner, eftersom han är ensam hemma så undrar han vad det kan vara för något. På undervåningen ser allt normalt ut och precis som det brukar vara utom klockan på väggen som har stannat och tickar på samma ställe om och om igen. I sin irritation slår han ner klockan eftersom den både fått honom att gå upp från sängen och för att den är så gräsligt ful med sina grodor och fiskar på. Klockan smäller i golvet med en duns och kvar på väggen är ett stort svart hål. Hålet ropar på Simon som säger ”Kom in, kom in”. Hållet är litet men han slår hål i väggen som om den vore silkestunt papper. Det svarta hållet är inte så svart längre utan färgerna skiftar från lila till brunt och till orange. Och till sin förvåning så är det inte bara färger som uppenbarar sig utan också djur och hus men inga människor. Simon kliver in i hållet och efter honom blir det helt svart som om det aldrig funnits där. Världen inne i hålet är inte som i den verkliga världen utan som i en mörk och svart saga utan ett lyckligt slut.

Lämna kommentar

Ditt e-postadress kommer ej att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *